Xarxes Socials

Imatge Aleatòria

1995-1996---Viatge-Italia.jpg

Altres Enllaços

epergam
logo sol horitzontal

Els dies 10 i 11 d’abril els alumnes de 3r d’ESO van realitzar una sortida a l’espai natural de Les Madrigueres per dur a terme unes accions de sensibilització, interpretació i millora del nostre medi natural en col·laboració amb el Grup Ecologista del Vendrell i del Baix Penedès. (GEVEN).

Van conèixer el projecte de regeneració de l’espai natural, els diferents ecosistemes, les principals plantes de l’ecosistema dunar i els animals més representatius com el corriol camanegre, ocell emblemàtic que troba en aquest espai una de les escasses zones de nidificació a Catalunya.

 Després de conèixer els valors naturals els alumnes van col·laborar en l’estudi d’un dels principals problemes ambientals que afecten els ecosistemes marins i costaners: la contaminació per plàstics. Van realitzar una anàlisi dels microplàstics que es troben a la zona nord de la platja de Les Madrigueres. Van garbellar diferents trams de sorra de la platja per identificar els diferents tipus de microplàstics. Posteriorment van fer una classificació que permet caracteritzar el nivell de contaminació en comparació amb altres platges.

Aquestes accions s’emmarquen dintre del Projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari (APS) que s’està posant en marxa des de la Direcció del centre i la Coordinació d’APS de manera experimental durant aquest curs i que entrarà en funcionament de forma oficial el curs vinent.

El pròxim curs els alumnes de 3r d’ESO hauran de realitzar 20 h de Servei Comunitari dintre del currículum. (10 hores de formació al centre i 10 hores de servei fora de l’horari escolar)

Durant aquest curs estem establint el contacte amb diferents entitats per signar convenis de col·laboració i desenvolupar les activitats formatives i de servei que desplegarem el curs vinent.

L’eix vertebrador d’aquest projecte d’APS és el Projecte Educatiu de Ciutat. Per això hem volgut orientar els nostres esforços cap al nostre medi natural i patrimoni cultural. Volem valorar principalment l’espai natural de Les Madrigueres, la riera de la Bisbal, els camins rurals i cabanes de pedra seca. De moment hem signat ja un conveni de col·laboració amb el GEVEN i estem en contacte amb altres entitats per desenvolupar altres projectes com:

  • Projecte Amphibia. Societat Catalana d’Herpetologia
  • Projecte Let’s Clean Up Europe. Agència de Residus de Catalunya
  • Projecte Plàstic 0. Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB)

IMG9302
IMG9297
IMG9295
IMG9293
IMG9285
IMG9277
IMG9276
IMG9270
IMG9257
IMG9243

Sub galleries

Curs 2018-19Back to Curs 2018-19

Institut Baix Penedès - Av. Salvador Palau Rabassó, 1 - El Vendrell - CP: 43700 - Telf: 977667082 - Fax: 977667898 - Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Codi de centre: 43004797