Xarxes Socials

Imatge Aleatòria

1976-1977---FESTA-INSTITUT2.jpg

Altres Enllaços

epergam
logo sol horitzontal

El servei «Prou Bullying» que l'Ajuntament del Vendrell va posar en marxa el passat mes d'abril va atendre un total de 13 casos d'assetjament en el seu primer trimestre de funcionament,

entre els mesos d'abril i juny del curs passat.

Aquesta és una línia telefònica amb una aplicació de Whatts Ap que està a disposició per a qualsevol persona que es trobi en una situació d'assetjament a l'àmbit escolar. Tots els casos rebuts s'han produït a l'educació secundària.

Clàudia Viñals, una de les impulsores de «Prou Bullying» destaca que en cap d'aquests 13 casos s'ha volgut que es faci un informe al centre, «simplement volien explicar i donar a conèixer la situació en la qual es trobaven ells o algun familiar». Dos d'aquests casos han acabat derivant en denúncies als Mossos per part de la família, mentre que en uns altres dos casos l'alumne assetjat està rebent l'ensenyament a casa per part d'un tutor. En un altre cas, s'està fent un control quinzenal amb la persona afectada a través del Casal Jove del Vendrell.

Segons Viñals, aquest primer trimestre de funcionament del servei s'ha detectat que hi ha «una certa por a denunciar la situació, els afectats no volen que es passi l'informe als centres on estan perquè pensen que se'ls pot posar alguna etiqueta negativa». Del funcionament del servei també se n'ha extret que l'assetjament «pot ser derivat per diferents aspectes entorn d'una desigualtat en relació a estudiants de comunitats minoritàries o grups socialment estigmatitzats, o que presenten característiques individuals per les quals poden ser percebuts com a indesitjats, com ara sobrepès, defectes en la parla, algun defecte físic, nois i noies amb una personalitat més introvertida o, nois i noies amb diferències en els rols de gènere assignats», segons s'apunta a l'informe realitzat.

Des de «Prou Bullying» afegeixen que el principal objectiu del primer trimestre escolar del present curs escolar serà reunir-se amb «els referents dels centres educatius del territori per a crear sinergies comunicatives i anar tots a una per tal de vetllar pel benestar dels joves i treballar la prevenció d’assetjament entre iguals des de l'inici de curs fins al tancament d’aquest».

Institut Baix Penedès - Av. Salvador Palau Rabassó, 1 - El Vendrell - CP: 43700 - Telf: 977667082 - Fax: 977667898 - Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Codi de centre: 43004797