Xarxes Socials

Imatge Aleatòria

2010-2011---Intercanvi.jpg

Altres Enllaços

epergam
logo sol horitzontal

QUÈ ÉS?

El Departament d’Orientació (Dpt d’Orientació) del nostre institut és qui promou, conjuntament amb els diversos equips docents del centre, la planificació, la coordinació i la dinamització de les tasques d’acompanyament, seguiment i avaluació de l’alumnat que han de contribuir al seu propi èxit educatiu.

QUÈ FEM?

Les nostres tasques són molt variades però es poden agrupar en dos grans blocs. Per una banda, les relacionades amb l’alumnat i per altra banda, les relacionades amb la comunitat educativa. Les relacionades amb l’alumnat tenen a veure amb la docència i el procés d’avaluació psicopedagògica i propostes d’orientació. Així doncs, estem donant classes al PIM (el programa intensiu de millora per a l’alumnat de 1r i 2n ESO), a la USEE (unitat de suport a l’educació especial que abasta alumnat de 1r fins a 4t ESO), reforços a 3r i 4t ESO i estem donant una resposta educativa a l’alumnat nouvingut ja que l’institut, de moment, no disposa d’aula d’acollida.

A part de donar classes, recollim les demandes que ens arribem tant dels tutors i de les tutores o de la resta del professorat en relació al seu alumnat i fem una avaluació de la situació i un retorn. Això significa fer les corresponents entrevistes personals amb l’alumnat, les famílies i altres agents implicats; elaboració d’informes, de pautes d’actuació...

A 3r i 4t ESO portem a terme el que s’anomena el consell orientador. Dit d’una altra manera, col.laborem en l’elaboració d’un informe que ha de permetre acompanyar l’alumne/a en el seu procés de presa de decisions acadèmiques i professionals al final de l’etapa i garantir-ne la continuïtat formativa.

Les relacionades amb la comunitat educativa es centren en donar suport a l’equip docent i a l’equip directiu. Des d’oferir assessorament als tutors i a les tutores; col.laborar en la planificació de les estratègies organitzatives de centre per a l’atenció de les necessitats educatives de l’alumnat juntament amb l’EAP (equip d’assessorament psicopedagògic); donar suport a l’elaboració, seguiment i avaluació del PI (programa individualitzat) per a l’alumnat que ho requereixi... fins a la coordinació dels recursos i les actuacions amb els serveis educatives i altres com per exemple:

  • L’EAP
  • El CREDA (centre de recursos educatius per a deficients auditius).
  • El CSMIJ (centre de salut mental i juvenil).
  • Els serveis socials de l’ajuntament.
  • Els centre privats psicològics, pedagògics, logopèdics del municipi.

QUI SOM?

El Departament d’Orientació el formem la Mercè, l’Annabel, la Marta, el Juanma, la Sara i la Ma. Carme.

La Mercè i l’Annabel som l’orientadores del centre. La Marta i el Juanma som els professors de l’especialitat d’orientació que impartim classes a la USEE.

La Sara. Sóc l’educadora que dóna suport a l’alumnat amb nee (necessitats educatives especials) perquè puguin participar en les activitats de centre; que proporciono al professorat informació sobre l’actuació de l’alumnat amb nee a fi d’adaptar i millorar-ne el procés, entre altres funcions.

I la Ma. Carme. Sóc l’auxiliar d’Educació Especial que ajudo als joves amb nee en els desplaçaments pel centre i en aspectes de la seva autonomia personal.

Tant la Sara com la Ma. Carme centrem les nostres actuacions bàsicament en l’alumnat de la USEE.

 

DEPARTAMENT DE PSICOPEDAGOGIA
NomCàrrecTitulacióCorreu Electrònic
Annabel Giménez      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Mercè Marín  Cap de Departament    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Gerard Ciuró      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Conchi Couso      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Sara Prats      Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Institut Baix Penedès - Av. Salvador Palau Rabassó, 1 - El Vendrell - CP: 43700 - Telf: 977667082 - Fax: 977667898 - Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Codi de centre: 43004797